home profile Affiliates twitter Facebook follow
9 Cara Atasi Patah Hati
7.11.11 @ 10:11 PM | 6 Hug and Kisses
Anyonghaseyo,

Assalamualaikum and Hello guys, today I don't feel like to doing anything, ouououo, Eh! sorry, tergelincir pulak dari tajuk, 
Aku hari ini sebenar-nya mood ta  lah baik sangat, tapi bila difikirkan baik lupakan saja benda tuuut....
Memandang-kan tajuk di-atas menyatakan tentang Cara Mengatasi Patah tangan Hati, aku pun mau mula, tapi today Patah Hati about Love ye guys, :)) Terjumpa dekat blogger yang best gak lah dia punya blog.
Okay Kita start,

http://i257.photobucket.com/albums/hh205/xoxojays/smilies/crayon/pic005demoji_17695391decoojp.gifPercaya pada takdir :
Bila ex korang lebih memilih utk bersama yang lain, korang kena tahu yang dunia ni belum berakhir lagi. Pujuk diri korang dengan mengatakan bahawa, ex korang tu bukanlah yang terbaik utk korang, dan korang perlu yakin bahawa Allah mempunyai agenda lain yg lebih indah buat korang.

http://i257.photobucket.com/albums/hh205/xoxojays/smilies/crayon/pic005demoji_17695391decoojp.gifRelakan :
Mencintai seseorang bermaksud, korang mesti bersedia untuk merelakan dia agar terus bahagia atau bersedia untuk kehilangannya. Bila dia dah bagitahu yang dia tak bahagia dengan korang, please jgn paksa dia utk bersama dengan korang lagi, okay sayang ?

http://i257.photobucket.com/albums/hh205/xoxojays/smilies/crayon/pic005demoji_17695391decoojp.gifLupakan :
Teori memang tak semudah praktikal kan ? Tapi, bila dia memutuskan untuk tinggalkan korang, ajar diri korang cepat-II untuk melupakan dia.


http://i257.photobucket.com/albums/hh205/xoxojays/smilies/crayon/pic005demoji_17695391decoojp.gifAmbil hikmahnya :
Pengalaman adalah sesuatu yang terbaik untuk kita. So, korang kena jadikan pengalaman bersama ex korang untuk mulakan kisah yang baru dan pastikan hal-II yang lepas tidak akan berulang lagi.

http://i257.photobucket.com/albums/hh205/xoxojays/smilies/crayon/pic005demoji_17695391decoojp.gifBe nice :
Korang perlu terus berbuat baik dalam apa jua perhubungan sekalipun. Tak kesah la.. dengan keluarga ke, dengan kawan ke, pakwe ke, makwe ke dan seangkatan dengannya. Korang mesti tingkatkan harga diri dan perlu telus dalam sesebuah perhubungan. Kalau korang berbuat baik dengan semua orang, korang akan lebih di hargai oleh mereka.


http://i257.photobucket.com/albums/hh205/xoxojays/smilies/crayon/pic005demoji_17695391decoojp.gifJangan bersendirian :
Korang mesti selesaikan masalah dengan bijak. Orang yang baru putus cinta, kebanyakannya akan berfikiran aneh apabila bersendirian. So, elak kan lah bersendirian, okay ?


http://i257.photobucket.com/albums/hh205/xoxojays/smilies/crayon/pic005demoji_17695391decoojp.gifBersedia untuk orang baru :
Yakinkan diri korang utk bergaul dengan orang-II lain atau kawan-II korang. Jangan mengurung diri dari dunia luar. Sebaiknya, korang buka networking yang baru.


http://i257.photobucket.com/albums/hh205/xoxojays/smilies/crayon/pic005demoji_17695391decoojp.gifSerlahkan potensi diri :
Jangan biarkan diri korang terperangkap dengan masalah-II yang dah lepas. Cari semula potensi diri yang ada pada korang hingga potensi tu boleh di nilai oleh orang lain.


http://i257.photobucket.com/albums/hh205/xoxojays/smilies/crayon/pic005demoji_17695391decoojp.gifBerdoa dan bertawakkal :
Serahkan segalanya kepada kuasa Allah. Korang akan menemui kedamaian di saat korang mengadu dan merelakan segalanya pada-Nya.


Okay, so jangan-lah kita terlalu pendam perasaan kita, biarkan ia pergi, semoga benda yang baik akan datang kepada kita,
Amin. Fikirlah guys, harap korang dapat guna-lah tips ni, Walau apa pun aku tahu aku sape? Kalau korang rasa tips ni Okey gunalah, Thats all, Assalamuaikum.

+Credit to Mr. BUBU


I am somebody

Quote Of The Day

" How i supposed to be everything they expect me to be when i alone "




















ASSALAMUALAIKUM AND HELLO EARTHLINGS! NOW YOU HAVE ENTER TO ADAM'S BLOG! DON'T USE HARSHWORD IN MY BLOG! DO FOLLOW AND COMMENT OK? LOVE YOU! :*
comment

Credits
Layout made by S.Mell
Inspiration from fallingyou
resources from x x x x x.
◄ OLDER POSTS // NEWER POSTS ►